Hem » Slottsrestauranger

Senaste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier

    • Inga kategorier

    Slottsrestauranger

    Vill du äta gott i en vacker och unik miljö är det en slottsrestaurang du ska besöka. Det finns flera spännande alternativ runtom i Sverige och den här artikeln belyser några av dem.

    Kalmar slottsrestaurang

    Kalmar slotts historia sträcker sig tillbaka till 1100-talet och som det ser ut idag har det gjort i stort sett ända sedan 1592. I slottet finns en restaurang där man lagar mat på lokala eller nordiska råvaror. Inspiration hämtas från slottets historia. Dessutom anordnas det regelbundet temamiddagar för olika tidsepoker ur svensk historia där deltagarna serveras tidsenlig mat samtidigt som de får möjlighet att avnjuta skådespel.

    Sofiero slottsrestaurang

    Restaurangen på Sofiero slott är rankad som en av Sveriges bästa. Här serveras gästerna innovativa rätter samtidigt som de kan njuta av den vackra utsikten över Öresund och slottsparken. Sofiero, som ligger i Helsingborg, uppfördes mellan 1865 och 1876 och är kanske mest känd för dess vackra slottspark. I parken finns mer än 300 arter av rhododendronbuskar, vilket gör samlingen till Europas största.

    Svaneholms slottsrestaurang

    Svaneholms slott ligger i skånska Skurup och är byggt i fyra tegellängor. Bygget startade 1530 och de olika längorna byggdes och byggdes ut ända fram till 1705. På restaurangen äter man säsongsbetonad mat i vacker miljö – vid vackert väder kan man äta på borggården, annars serveras maten i matsalen. Här går också att boka ett modernt skånskt gåsabord varje höst och dessutom erbjuder restaurangen whiskyprovningar i samarbete med Mackmyra.

    Bro Hof Slott

    Bro Hof är alternativet för alla golffantaster där ute. Bro Hof, eller Brogård som gården officiellt heter, är ett förhållandevis modernt slott. Det ligger i Upplands-Bro kommun och uppfördes 1888 i barockstil. Under tidigt 2000-tal omvandlades åkermarken runt slottet till golfbanor och en golfkrog öppnades. Golfkrogen serverar säsongsanpassad mat främst inspirerad av de nordiska köken, även om inslag från världens övriga kök också ofta dyker upp på menyn.